Archives

Jakso 23: Henkilöbrändäystä vai huomiohuorausta?

Jakso 23: Henkilöbrändäystä vai huomiohuorausta? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Henkilöbrändeistä puhutaan paljon, ja yhä useampi meistä haluaa luoda asiantuntijabrändiä. Voiko homma kuitenkin mennä liiallisen huomion hakemisen puolelle? Missä menee raja, ja kuka sen määrittää? Aiheesta Tarun kanssa keskustelemassa kampaajayrittäjä ja bloggaaja Ulla-Riitta Koskinen.

Jakso 22: Miten oppia sanomaan ei työelämässä?

Jakso 22: Miten oppia sanomaan ei työelämässä? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Miksi työelämässä on vaikeaa sanoa ei? Vaikuttaako työpaikan kulttuuri tai oma esimies asiaan? Kieltäytyminen vaatii harjoittelua ja omien arvojen tarkkaan määrittämistä. Miten oppia sanomaan ei? Studiossa Tarun vieraana keskustelemassa media-alan yrittäjä ja muutosvalmentaja Anna Perho.

Jakso 21: Työttömiin kohdistuvat ennakkoluulot

Jakso 21: Työttömiin kohdistuvat ennakkoluulot 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Hyville tyypeille löytyy aina töitä ja työttömyys on vain oma vika! Onko asia oikeasti näin? Jaksossa pureudutaan työttömiin kohdistuviin ennakkoluuloihin yhdessä työtä etsivän Christian Paatelan, sekä työttömien kanssa työskennelleen Mika Ikkalan kanssa.

Jakso 20: Rekrytoinnin mokat

Jakso 20: Rekrytoinnin mokat 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Jokaiselle meistä on tullut vastaan seuraavia kokemuksia: työhakemuksen lähettämisen jälkeen yrityksestä ei kuulu enää koskaan mitään, tai sitten vastaus on tympeä. Mitkä sitten ovat rekrytoinnin tyypillisimmät mokat ja miten yritykset voisivat parantaa hakijakokemusta? Studiossa vieraana työnantajamielikuvan ja rekrytointimarkkinoinnin asiantuntija Matti Laakso.

Jakso 19: Tekisitkö epäeettistä työtä?

Jakso 19: Tekisitkö epäeettistä työtä? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Yhä useampi haluaa tehdä eettistä ja omiin arvoihin sopivaa työtä. Mutta entä, jos muuta ei ole tarjolla? Mikä työ ylipäätänsä on epäeettistä ja mikä ei? Missä menee raja? Aiheesta keskustelemassa Tyhjä ajatus -blogista tuttu bloggaaja, jolle eettiset asiat ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja.

Jakso 18: Työstressi hallintaan – miten pitää pää kasassa?

Jakso 18: Työstressi hallintaan – miten pitää pää kasassa? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Kaupallinen yhteistyö: Firstbeat

Miten pitää stressi hallinnassa hektisessä työelämässä? Miten yksilöllisiä stressitekijät ja palautumisen keinot ovat? Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija, Niina Karstunen, on jakson vieraana keskustelemassa aiheesta.

Jakso 17: Miten ADHD vaikuttaa uraan?

Jakso 17: Miten ADHD vaikuttaa uraan? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

ADHD:sta puhuttaessa nostetaan esiin usein negatiiviset puolet ja haasteet. Vaikuttaako ADHD menestykseen työelämässä, ja jos, niin miten? Voiko asiasta julkisesti puhuminen vaikeuttaa uraa? Entä miksi työelämässä ei hyödynnetä enemmän ADHD:n hyviä puolia? Studiossa vieraana vloggaaja, kirjailija ja media-alan yrittäjä Maria Kangaskortet, joka kertoo oman kokemuksensa ADHD:n vaikutuksista työelämään.

Jakso 16: Voiko ilman ylitöitä ja puurtamista menestyä?

Jakso 16: Voiko ilman ylitöitä ja puurtamista menestyä? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Palkitseeko raskaan työn raataminen ja puurtaminen, vai voisiko ammatillista ja taloudellista menestystä saavuttaa helpommallakin tavalla? Studiossa vieraana kaksi erilaista yrittäjää: stylisti ja kirjailija Sohvi Nyman, joka rakentaa passiivista tulovirtaa ja uskoo, että vähemmälläkin työnteolla voi menestyä, sekä kiinteistönvälittäjä, Roni Arvonen, jonka työ vaatii myös ilta- ja viikonlopputöiden tekemistä. Kumpi tapa on parempi vai löytyykö totuus jostakin kultaisesta keskitiestä?

Jakso 15: Bisnespukeutuminen – vaikuttavatko vaatteet ammatilliseen uskottavuuteen?

Jakso 15: Bisnespukeutuminen – vaikuttavatko vaatteet ammatilliseen uskottavuuteen? 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Vaikuttavatko vaatteet ammatilliseen uskottavuuteen vai onko kovin ammattilainen se, joka tulee paikalle verkkareissa ja on silti uskottava? Voiko tietynlainen pukeutuminen olla jopa loukkaavaa muita kohtaan? Tuleeko pukukoodeja noudattaa? Näistä aiheista keskustellaan toimittaja Jani Niipolan kanssa, joka on myös kirjoittanut Menesty tyylillä – bisnespukeutumisen uusi aika -kirjan yhdessä Minna Kiistalan kanssa.

Jakso 14: Työttömän itsemääräämisoikeus ja kannustinloukut

Jakso 14: Työttömän itsemääräämisoikeus ja kannustinloukut 150 150 contacttarumari_dvfng57h

Viime vuoden elokuussa työttömäksi mainosalan johtotehtävistä jäänyt Kia Lindström joutui tietämättömyyttään byrokratian kiemuroihin Te-toimiston kanssa, ja häneltä evättiin oikeus opiskeluun. Kia kokee myös, että työttömien itsemääräämisoikeus on olematon. Tässä jaksossa hän kertoo tarinansa ja puhuu siitä, millaisia haasteita hän on kohdannut työnhakunsa aikana. Studiossa vieraana myös Te-toimiston tuetun työllistymisen asiantuntija Jaana Korppi.