Tabu - suoraa puhetta työelämästä

Jakso 30: Ammattina seksityöntekijä

Jakso 30: Ammattina seksityöntekijä 150 150 Taru Tammikallio

Millaista seksityö on Suomessa ja kuinka ammattiin suhtaudutaan? Miten seksityöntekijä brändää itsensä ja maistuuko seksi enää vapaa-ajalla? Jaksossa keskustellaan seksityön ennakkokäsityksistä ja vastataan kuulijoiden esittämiin kysymyksiin. Studiossa vieraana ammattirakastaja Tiia Forsström.

Jakso 29: Sometyön varjopuolet

Jakso 29: Sometyön varjopuolet 150 150 Taru Tammikallio

Somevaikuttajan työstä haaveilee moni, mutta onko työ pelkkää somettamista ja pr-tapahtumissa juoksemista? Tabun uusimmassa jaksossa pureudutaan sometyön varjopuoliin ja siihen, mitä työ vaatii. Studiossa vieraana somevaikuttaja ja podcastaaja Anni Vallius.

Jakso 28: Onko työntekijän pakko olla somessa?

Jakso 28: Onko työntekijän pakko olla somessa? 150 150 Taru Tammikallio

Työntekijät ovat sosiaalisessa mediassa työnantajan äänitorvi, jonka vuoksi työntekijällä on velvollisuus jakaa yrityksen asioita omissa kanavissaan. Onko näin? Voiko ilman somea menestyä ammatillisesti vai onko läsnäolo somessa pakollista? Studiossa Tarun vieraana keskustelemassa some-rekrytoinnin kouluttaja Tom Laine.

Jakso 27: Oman työn vähättely – mikä on oikeaa työtä?

Jakso 27: Oman työn vähättely – mikä on oikeaa työtä? 150 150 Taru Tammikallio

Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä eikä somevaikuttajat kiinnosta ketään. Onko näin? Vaikuttajat kokevat usein omaan työhön kohdistuvaa vähättelyä ja jopa julkista arvostelua. Onko luova työ turhaa, koska oikea työ ei saisi olla kivaa? Studiossa vieraana bloggaaja Jenni Rotonen. 

Jakso 26: Uraäiti – huono äiti?

Jakso 26: Uraäiti – huono äiti? 150 150 Taru Tammikallio

Onko uraorientoitunut nainen huono äiti? Kuinka onnistua uran ja äitiyden yhdistämisessä ilman, että toinen niistä kärsii? Studiossa Tarun vieraana kahden lapsen äiti ja deittiyrittäjä Katri Gruner.

Jakso 25: Kuinka luovutaan työelämän epärealistisista vaatimuksista?

Jakso 25: Kuinka luovutaan työelämän epärealistisista vaatimuksista? 150 150 Taru Tammikallio

Työnantajilla on usein epärealistisia vaatimuksia rekrytoinnissa. Kuinka rekrytoijat suhtautuvat odotuksiin ja kuinka he keskustelevat yrityksien kanssa asiasta? Voiko työelämän vaatimuksia saada realistisemmaksi puolin ja toisin? Studiossa keskustelemassa rekryammattilainen Tommi Talja.

Jakso 24: Lopeta iniseminen ja ota vastuu!

Jakso 24: Lopeta iniseminen ja ota vastuu! 150 150 Taru Tammikallio

Jos joudut istumaan työpäiväsi tuolilla, joka saa selkäsi särkemään, menetkö pomon puheille vaatimaan uutta tuolia kymmenettä kertaa vai ostatko itse sen tuolin, ja otat vastuun omasta työhyvinvoinnistasi? Vaikka teoriassa vastuu on myös pomolla, sinä joudut kärsimään, jos hän ei sitä tee. Siksi kannattaa ottaa vastuu itse. Miksi on niin vaikeaa ottaa vastuu omasta työhyvinvoinnista ja urasta ylipäätänsä? Miksi se kannattaa silti tehdä? Tänään puhutaan siitä. Studiossa vieraana itsensä johtamisen valmentaja, Ilkka Koppelomäki.

Jakso 23: Henkilöbrändäystä vai huomiohuorausta?

Jakso 23: Henkilöbrändäystä vai huomiohuorausta? 150 150 Taru Tammikallio

Henkilöbrändeistä puhutaan paljon, ja yhä useampi meistä haluaa luoda asiantuntijabrändiä. Voiko homma kuitenkin mennä liiallisen huomion hakemisen puolelle? Missä menee raja, ja kuka sen määrittää? Aiheesta Tarun kanssa keskustelemassa kampaajayrittäjä ja bloggaaja Ulla-Riitta Koskinen.

Jakso 22: Miten oppia sanomaan ei työelämässä?

Jakso 22: Miten oppia sanomaan ei työelämässä? 150 150 Taru Tammikallio

Miksi työelämässä on vaikeaa sanoa ei? Vaikuttaako työpaikan kulttuuri tai oma esimies asiaan? Kieltäytyminen vaatii harjoittelua ja omien arvojen tarkkaan määrittämistä. Miten oppia sanomaan ei? Studiossa Tarun vieraana keskustelemassa media-alan yrittäjä ja muutosvalmentaja Anna Perho.

Jakso 21: Työttömiin kohdistuvat ennakkoluulot

Jakso 21: Työttömiin kohdistuvat ennakkoluulot 150 150 Taru Tammikallio

Hyville tyypeille löytyy aina töitä ja työttömyys on vain oma vika! Onko asia oikeasti näin? Jaksossa pureudutaan työttömiin kohdistuviin ennakkoluuloihin yhdessä työtä etsivän Christian Paatelan, sekä työttömien kanssa työskennelleen Mika Ikkalan kanssa.